fbpx

Pomlajevanje s trombocitno plazmo (PRP)

Pomlajevanje s trombocitno plazmo ali krajše PRP (platelet rich plasma), je popolnoma naraven, zanesljiv in izjemno učinkovit postopek za pomlajevanje kože, regeneracijo tkiva in izboljšanje rasti las.

Pri uporabi PRP metode pomlajevanja, vaše lastne celice izboljšajo strukturo kože, poskrbijo za obnovo elastina in kolagenskih vlaken v koži.

Pri metodi vam odvzamemo manjšo količino krvi, iz katere nato v posebnem centrifugalnem postopku ločimo krvne celice od plazme in trombocitov, nato plazmo v kateri so koncentrirani trombociti s tanko iglico vzbrizgamo nazaj v vašo kožo. Prav zaradi tega, ker vzbrizgavamo telesu lastne snovi, telo pri metodi PRP ne deluje zavrnitveno. Stranski učinki, ki se po tej metodi lahko pojavijo je le rdečina in manjše otekline ter podpludbe, ki pa v parih dneh izginejo.

PRP je primeren za izboljšanje kože na rokah, obrazu, vratu, dekolteju, nadlahteh, stegnih, na povešenih delih telesa, za zmanjševanje brazgotin po aknah, zmanjševanje pigmentacije ali blaženje gub med ustnicami in nosom. Koža pridobi volumen, izboljša se njena elastičnost, barva in debelina, zmanjšajo se pore ter pigmentacija.

Za število priporočenih terapij vedno pristopamo individualno, saj je odvisno od številnih dejavnikov, kot so starost posameznika, stanja kože in odzivnosti na terapijo.

Naročite se zdaj

hitro in preprosto, da ne izgubljate časa